2019-11-25 14:05Pressmeddelande

The Absolut Company väljer Consafe Logistics som sin partner för WMS och WCS-system för att skapa framtidens lager.

The Absolut CompanyThe Absolut Company

The Absolut Company (TAC) är en global spritproducent som under mer än ett sekel erbjudit en rad produkter till restauranger, barer och butiker över hela världen. Medan verksamheten fortsätter att växa måste TAC ändra sin lagerverksamhet för att anpassa sig till framtidens krav. Efter en djupgående analys valde TAC service och Astro WMS®-lösningar från Consafe Logistics.

TAC:s lagerverksamhet är baserad i Åhus, Sverige, och härifrån hanterar de varje enskild flaska som beställs och levereras till alla världens hörn. Harri Tossavainen, Warehouse Manager för The Absolut Company, förklarar mer om vad de måste tänka på när det gäller deras lager.

”Vi ser mer och mer mot framtiden och förväntar oss att volymer ska växa, komplexitet att öka och ett högre fokus på hållbara lösningar. För att vi ska kunna följa ordervolymerna har vi varit tvungna att genomföra mer automatisering genom åren och det har kommit till den punkt där det är vettigt att ändra vårt befintliga WMS till något mer framtidssäkrat.”

Efter omfattande forskning beslutade TAC att det bästa sättet att förbereda sig för framtida krav var att fortsätta sin relation med Consafe Logistics men använda de mest moderna alternativ som finns - Astro WMS® och WCS.

"Vi valde Consafe Logistics lösning på grund av de tekniska kapaciteter som erbjuds och vårt förhållande" förklarar Harri. "När vi tittade på våra alternativ kom vi fram till att Consafe Logistics hade den bästa lösningen för oss, med Astro WMS® och Astro WCS."

Genom att välja både WMS och WCS från samma leverantör, kan TAC vara säker på att både manuella och automatiserade processer kan integreras sömlöst när det behövs. Genom att ha samma uppsättning och logik över båda systemen erbjuds verkliga fördelar när det gäller ökad effektivitet.

”Med Astro WMS® kunde vi se att det är en intuitiv, intelligent lösning för lagerhantering. Vi använde SattStore tidigare, som kunde hantera de flesta av våra nuvarande behov, men vi behövde göra några saker manuellt. Astro WMS® effektiviserar det, och eftersom vi redan känner Consafe Logistics kommer vi att vara igång snabbt."

”Därifrån var Astro WCS ett enkelt beslut. Automation är avgörande för vår verksamhet, eftersom det är 13 av oss som arbetar här och vi ansvarar för att transportera mer än 130 miljoner flaskor varje år. Ju mer vi kan automatisera, desto bättre! Ett system som integreras riktigt bra, och det förbereder oss också på vad framtiden har att erbjuda. ”

Lösningen är uppsatt enligt ett whitebox-koncept, vilket innebär att WMS tillhandahåller information om plockning, packning och prioriteringar. Eftersom denna logik finns i Astro WMS® ges full flexibilitet för att prioritera och full synlighet vad som händer även inom automatiseringen.

Förutom Astro WMS® och WCS valde TAC också Yard Management System (YMS), en tilläggsmodul som ger en fullständig överblick över alla fordons rörelser och platser samt insikt om utrymme tillgänglighet.

"Jag är inte orolig för integration av någonting", avslutar Harri, "vi har redan arbetat med Consafe Logistics i mer än 20 år och jag är glad att fortsätta resan. Med dessa lösningar kan vi möta våra krav idag och vi är helt beredda på kommande år.Om Consafe Logistics

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av lagerhanteringslösningar. Vi levererar tillförlitliga, flexibla och smarta lösningar som skapar konkurrensfördelar för våra kunder över hela världen. Med vårt breda kunnande inom lagerhantering och genom samverkan, levererar vi hållbara lösningar som passar alla lager, oavsett volym och komplexitet. Vår tekniska nyfikenhet och vårt fokus på att effektivisera kundernas verksamhet, i kombination med programvaruutveckling i världsklass, ger dig en konkurrensfördel. Vi har gjort det sedan 1978. Consafe Logistics-koncernen har 400 medarbetare och vi stöttar våra globala kunder via lokala bolag i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Polen och Storbritannien. Vårt huvudkontor ligger i Lund.

Kontaktpersoner

Emelia Jensen
Marketing Specialist
Emelia Jensen