2019-09-02 11:08Pressmeddelande

Mediplast säkrar en högkvalitativ lagerverksamhet med Consafe Logistics Astro WMS® Express

mediplast-pr-swe

Mediplast är en svensk koncern som bedriver handel med – och teknisk service av – läkemedelsnära produkter. Mediplast säljer och distribuerar sina produkter till sjukhus i Skandinavien och till många andra delar av världen.

Mediplast har behov av att digitalisera sitt lager med ett avancerat Warehouse Management System (WMS) för att fortsätta växa i samma lagerlokal utan att bygga ut eller förändra fastigheten. Målet med WMS-implementeringen är att öka effektiviseringen av hantering och lagring samt upprätthålla och förbättra driftkvaliteten genom att automatisera beslutsfattandet hos lageroperatörerna i verksamheten.

I början av juli tecknade Consafe Logistics ett ramavtal med Mediplast för implementering av Astro WMS® i deras lager i Malmö. Lagret är cirka 10 000 kvm stort och har 17 lageroperatörer som hanterar in och ut flöden. Mediplast passar perfekt för en Astro WMS® Express-implementering, en implementering som är baserad på fördefinierade processer och ett förkonfigurerat Astro WMS®, vilket sparar både tid och pengar utan att kompromissa med lösningen eller resultaten.

Genom att implementera ett avancerat Warehouse Management System som Astro WMS®, kommer Mediplast att framtidssäkra sin verksamhet samt säkerställa hög kvalitet och effektiv lagerdrift för fortsatt optimering och tillväxt. I framtiden finns också möjligheten att erbjuda 3PL-tjänster i sitt lager.

”Vi ser fram emot att arbeta med Mediplast och hitta smarta sätt att optimera och förbättra kvalitén på deras lagerverksamhet” säger Christoffer Ousbäck, Business Development Executive på Consafe Logistics. ”Medtech-industrin är väldigt intressant med tanke på deras speciella och utökade regler för till exempelvis lagerhantering av produkter som ska levereras till offentlig sektor ex. till sjukhus. Något som vi på Consafe Logistics har en omfattande erfarenhet av redan från befintliga kunder.”

”Att välja rätt WMS som passar våra behov i lagerdriften är ett mycket viktigt affärsbeslut för framtiden. Jag är glad att kunna säga att vi har valt Astro WMS® från Consafe Logistics, detta tack vare det omfattande funktionsbibliotek som redan finns i systemet ”, säger Jimmy Olsen, Global Supply Chain Manager på Mediplast. ”Consafe Logistics kommer att kunna leverera övergripande produkt- och kundvärde till Mediplast tack vare erfarna applikationskonsulter som känner till logistik i verkligheten och inte bara har kunskap om IT-systemet som sådant. Jag är också övertygad om att den nuvarande kundportföljen som Consafe Logistics redan har också kan hjälpa Mediplast eftersom vi kan jämföra våra processer med effektiva lagerprocesser från andra branscher. ”

Consafe Logistics välkomnar Mediplast till sin kundportfölj. Implementeringsprojektet påbörjades i augusti 2019 och driftstart är planerad till december 2019.Om Consafe Logistics

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av lagerhanteringslösningar. Vi levererar tillförlitliga, flexibla och smarta lösningar som skapar konkurrensfördelar för våra kunder över hela världen. Med vårt breda kunnande inom lagerhantering och genom samverkan, levererar vi hållbara lösningar som passar alla lager, oavsett volym och komplexitet. Vår tekniska nyfikenhet och vårt fokus på att effektivisera kundernas verksamhet, i kombination med programvaruutveckling i världsklass, ger dig en konkurrensfördel. Vi har gjort det sedan 1978. Consafe Logistics-koncernen har 400 medarbetare och vi stöttar våra globala kunder via lokala bolag i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Polen och Storbritannien. Vårt huvudkontor ligger i Lund.

Kontaktpersoner

Emelia Jensen
Marketing Specialist
Emelia Jensen