2019-09-23 11:40Pressmeddelande

Craft of Scandinavia säkrar ambitiösa tillväxtplaner med Astro WMS®

craft sportswear

Craft of Scandinavia AB är ett sportklädesmärke som fokuserar på komfort och prestanda och som ett varumärke har det hela tiden vuxit. Med denna tillväxt kommer behovet av förbättrade arbetsprocesser, särskilt på logistiksidan eftersom Craft säljs av kända detaljhandlare över hela Europa. Efter en djupgående upphandlingsprocess beslutade Craft att använda Astro WMS® från Consafe Logistics för deras lagerhanteringsbehov, och båda företagen ser fram emot ett produktivt partnerskap.

Med ambitiösa tillväxtplaner erkände Craft of Scandinavia att det har ett behov av att anpassa sig för att bättre hantera sina ambitioner för framtiden. När Craft expanderar och tittar på e-handel såväl som att växa med sina befintliga försäljningskanaler, blev det tydligt att deras nuvarande lagerhanteringsmetod inte var så skalbar som den behövde vara.

”Vi har tittat på Astro WMS® och pratat med Consafe Logistics i många år nu,” säger Mathias Sonninger, Supply Chain Director för Craft. "Anledningen till att vi behöver ett nytt WMS beror på att vi fortfarande använder penna och papper idag, och nu när vårt varumärke utvecklas finns det mer tryck på vår logistikkedja, så vi behöver ett WMS för att kunna stödja detta, och för att underlätta tillväxt. ”

Eftersom Craft också expanderar till andra affärsområden kommer detta att sätta mer tryck på den logistik som utformats, så att förändringen nu är avgörande. Craft är en del av New Wave Group, som består av 56 företag, men för tillfället är detta partnerskap bara för Craft-lagret i Sverige, eftersom logistikstrategin för gruppen är decentraliserad.

”Vårt centrallager i Sverige stöder Norden i våra fyra olika affärsområden,” tillägger Mathias, ”och under några år har vi stöttat andra europeiska länder i vårt senaste affärsområde som heter 'Club'. Vi investerar mycket i det här affärsområdet, där vi förser lag och idrottsklubbar med sina kläder, och det växer riktigt snabbt. Detta är en av anledningarna till att vi behöver flytta till ett smart, digitalt lagerhanteringssystem som Astro WMS, som kommer att stödja oss. Vi ser att vi kan växa tillsammans med Consafe Logistics och med Astro WMS. ”

Övergången från penna och papper till ett modernt system är tänkt att avsevärt förbättra lagrets effektivitet. Förväntningarna är stora, men båda parter är övertygade om att KPI: er och mål kommer att uppnås med hjälp av Astro WMS. Med de nuvarande affärsområdena, plus faktumet att e-handel kommer att växa, hjälper flexibiliteten och effektiviteten i Consafe Logistics lösning att upprätthålla och förbättra de höga servicenivåerna.

”Astro WMS är verkligen nödvändigt vid denna tidpunkt”, bekräftar Henrik Jansson, lagerchef för Craft of Scandinavia. ”Det sparar mycket tid och pengar för oss och kommer att eliminera plockfel. Det kommer också att kunna göra full inventering utan att vi behöver stänga vårt lager under en vecka, vilket innebär att det är ännu bättre för vår slutlinje. Med boxkalkyleringsfunktionen kan vi också säkerställa att rätt varor skickas i anpassade förpackningar, så att vi skickar mindre luft. Det är bättre för oss och för miljön. "

"Consafe Logistics kan också hjälpa oss med idéer och förslag för vårt lager och för implementering", avslutar Mathias. ”Detta är unikt bland WMS-leverantörer och en annan stor fördel med ett partnerskap med Consafe Logistics. Det är början på en lång resa, och vi känner oss mycket säkra på det val vi har gjort. ”Om Consafe Logistics

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av lagerhanteringslösningar. Vi levererar tillförlitliga, flexibla och smarta lösningar som skapar konkurrensfördelar för våra kunder över hela världen. Med vårt breda kunnande inom lagerhantering och genom samverkan, levererar vi hållbara lösningar som passar alla lager, oavsett volym och komplexitet. Vår tekniska nyfikenhet och vårt fokus på att effektivisera kundernas verksamhet, i kombination med programvaruutveckling i världsklass, ger dig en konkurrensfördel. Vi har gjort det sedan 1978. Consafe Logistics-koncernen har 400 medarbetare och vi stöttar våra globala kunder via lokala bolag i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Polen och Storbritannien. Vårt huvudkontor ligger i Lund.

Kontaktpersoner

Emelia Jensen
Marketing Specialist
Emelia Jensen